Zbigniew Marecki

Kraszanki artystycznym dziełem i ozdobą wielkanocnego stołu

Kraszanki artystycznym dziełem i ozdobą wielkanocnego stołu
Zbigniew Marecki

Aby zrobić ładną kraszankę, najlepiej wybrać skorupkę gęsiego jaja, bo ona zawsze jest biała, a poza tym jest grubsza niż skorupka jaja kurzego. Maleje więc niebezpieczeństwo, że w trakcie pracy nagle pęknie.

Tak radzi Bożena Pal, słupska mistrzyni, która świątecznymi wzorami ozdobiła już tyle kraszanek, że dawno przestała je liczyć, choć jako pracownica słupskiego oddziału urzędu statycznego liczeniem różnych danych zajmuje się dzień w dzień zawodowo. Swoją przygodę z kraszankami zaczynała pod okiem mamy, która wydrapywała je przed świętami na użytek domowy.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Zbigniew Marecki

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.