Monika Zacharzewska

Szpitalne jedzenie w Słupsku i Bytowie bez zastrzeżeń

Szpitalne jedzenie w Słupsku i Bytowie bez zastrzeżeń
Monika Zacharzewska

Inspekcja Handlowa skontrolowała jakość jedzenia serwowanego m.in. w szpitalach.

Skontrolowano dwie firmy działające w Słupsku, a serwujące posiłki w szpitalach w Słupsku i Bytowie. Inspektorzy nie mieli większych zastrzeżeń.

Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe w całej Polsce, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów. Inspektorzy wykazali, że aż 71 proc. skontrolowanych firm cateringowych łamie przepisy. Na liście przewinień były przeterminowana żywność, niehigieniczne warunki przechowywania żywności, mniejsze od normatywnych porcje.

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Monika Zacharzewska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gp24.pl

promocja -50%

Gazeta online przez 90 dni za połowę ceny

43,50 87,00

Skorzystaj z promocji i ciesz się codziennym dostępem do gazety online przez 90 dni. Z tą ofertą oszczędzasz aż połowę ceny!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.